А Вам смакує морозиво?

Літня пора нагадує дитинство із смачним десертом – морозивом. Так, є люди які не люблять його, але більшість, я впевнена, надає перевагу цій смакоті. Особливо тому продукту, який має усвоєму складі хоч трошки молока і натуральних складників.

Ми часто купуємо морозиво для себе і для діток. А його склад? Чи завжди звертаємо увагу на те, з чого зробили для нас морозиво? І питання, чи корисне воно для нас уже не виникає, питання інше: чи не зашкодить нам те, що ми вибрали для себе та своїх близьких?

Мені здалося, що буде цікаво прочитати думку Наталії Можарової, педіатра, консультанта з грудного вигодовування. Вона пише:

Який найпопулярний десерт серед дітей та дорослих?

Ну звісно морозиво, особливо влітку.

Нещодавно моя дитина мені з захопленням розповідала, що її подружка купляє дешеве та смачне морозиво в популярному маркеті всього лише за 5грн.

🥺Мені стало погано, коли я подумала, що виробник додає в склад цього продукта ( морозивом назвати його важко), щоб воно було дешевим та смачним…..

До складу морозива можуть входити вершки, масло вершкове, сухе молоко, тобто ті складові, що виробляються із коров’ячого молока.

Тут стає зрозумілим, що якісне морозиво не може коштувати дешево.

На сьогодні в Україні морозиво виготовляється за трьома стандартами:

 ДСТУ 4733 — морозиво з молочними (тваринними) жирами

ДСТУ 4734 — плодово-ягідне морозиво на основі фруктового пюре та соків

ДСТУ 4735 — морозиво, де жири тваринного походження замінюються на дешеві рослинні



Якісне морозиво має молочний або вершковий колір

Аби безпечно смакувати морозивом звертаємо увагу:

☝️Температура морозильної камери повинна бути не вище за (-18) градусів. Якщо вона вище, то в ньому може розмножуватися небезпечна мікрофлора

☝️Не купувати підталі вироби з нещільною консистенцією (морозиво разморожували та заморожували)

☝️Не вживати деформовані вироби з слідами кристалізації та шматочками льоду (піддавалось повторній заморозці)

☝️Обережно вживайте морозиво, яке продається на вагу, тобто фасується в місці продажу (не можна бути впевненими у тому чи дотримувалися всі умови зберігання тієї суміші з якої зроблене м’яке морозиво, чи були дотримані санітарно-гігієнічні умови при митті обладнання)

☝️Перевіряйте етикетку. Вона повинна бути цілісною, мати відповідне маркування із зазначенням назви, складу та строком зберігання, адресою виробника.

😱Морозиво не повинно містити такі небезпечні речовини:
Е102, Е104, Е110, Е112, Е122, Е124, Е129, Е211

🙂Але в той же час дозволеними є:
Е160, Е163, Е100, Е440

І як резюме: для своїх дітей я завжди вибираю морозиво з ДСТУ 4733!!!



Пам’ятаємо, що прості речі зберігають здоров’я.

Нехай літо приносить багато задоволення і не тільки від морозива!

Будьте здорові!

0 0 голос
Рейтинг статті

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Підписатись на коментарі
Повідомлення про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!