Правильно змолоти каву вдома не так просто. Наприклад, для френчпреса потрібна кава крупного помолу, яка не забиває фільтр, а для кави по- турецьки підходить кава тільки тонкого помолу. Так що хороша мелена кава в якісній упаковці – гідна альтернатива кави в зернах.
Щоб не помилитися з вибором:
- Зверніть увагу на упаковку. Переважно каву фасують в упаковку зі спеціальним випускним клапаном. Такий клапан не дозволяє проникати повітрю всередину, тому кава зберігає аромат. Кава, упакована у вакуумі, теж не погана, проте в процесі виробництва вакуумної упаковки з кави видаляють частину аромату. Тому кава в упаковці з клапаном ароматніша.
- Уважно читайте етикетку , звертаючи увагу на термін придатності. Залежана кава втрачає і смак, і запах. Робити запаси кави не варто – краще купувати невеликі упаковки по 100-500 грам.
- Принісши покупку додому , можна перевірити склад кави: для цього покладіть порошок кави в склянку з холодною водою. 100 % кави буде триматися на поверхні, а сторонні домішки осядуть на дно. До того ж домішки можуть злипнутися або пофарбувати воду.