Запрошую Вас на каву

З чого починаються наші ранки? З чашки води з лимоном, Інтернету з Фейсбуком, смачної кави? Напевно, в кожного по-своєму, але якісь складові цього списку присутні в кожного. )

Тепер візьмемо саму каву… Не всі, але більшість з нас, не бачать свого пробудження без неї. У когось заварна, розчинна в інших, але ранковий запах на наших кухнях дуже схожий. ) Різні думки щодо споживання цього напою можна почути, крім того, у кожного із нас свої дози споживання кави.

Професор епідеміології та харчування зі Школи громадської охорони здоров’я імені Чана Гарвардського університету Едвард Джованнуччі проводив дослідження щодо споживання запашного напою. Він каже, що за останні двадцять років підтвердилася гіпотеза про те, що у каві зовсім мало недоліків. Принаймні, є багато доказів про те, що кава корисна. І це завдяки тому, щ у ній є багато антиоксидантів і протизапальних компонентів.

Дослідники кави запевняють, що кава попереджує ризик захворіти багатьма захворюваннями, в тому числі це стосується й раку. 400 мг кофеїну у день – це цілком безпечна денна норма для здорової людини. Якщо перевести у чашки, то у день можна випивати дві-чотири середні чашки кави.

Але в кожній справі є свої «але», це означає, що кавусю не варто вживати якщо:

  • Ви відчуваєте, що кава подразнює Вам шлунок (це часто буває при надмірному її споживанні). Якщо споживання кави тягне за собою такі речі, як порушення сну, збільшує частоту серцебиття, викликає тривогу і занепокоєння. Якщо ви схильні до мігрені, то вживання кави для Вас мінімальне.
  • Ви жіночка при надії? Споживання кави для Вас має бути обмеженим. Також споживання її в розумних межах потрібно тим людям, хто хворіє або схильний до остеопорозу, хто приймає антидепресанти та антибіотики.

Поточні результати дослідження кави професор Едвард  Джованнуччі називає надійними, але зазначає, що їх потрібно продовжувати.

Чим же кава для нас корисна?

  • Вона попереджає виникнення раку ендометрія, хвороб печінки, діабету другого типу, фіброзу.
  • Вона запобігає ішемічній хворобі серця, інсульту, хворобі Паркінсона, респіраторних захворювань.
  • Вона підвищує реакцію, концентрацію уваги, покращує настрій.
  • Вона перешкоджає збільшенню ваги, збільшує кількість здорових бактерій в кишківнику.

Звичайно, ми не можемо цю інформацію сприймати як панацею. ) Але при вживанні кавусі, будемо думати, що вона нам приносить не тільки смакове задоволення, а ще задоволення здорове.

Усім смачного, корисного і запашного, друзі!

 

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:

Залишити коментар

Будь ласка, авторизуйтесь щоб додати коментар.
avatar
  Підписатись на коментарі  
Повідомлення про
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!