Три секрети смаженої картоплі

Було… У знайомих ) Текст від першої особи.

Приходжу додому, чоловік зібрався смажити картоплю, пропоную свою допомогу. Ні, відмовляється: «Ти не знаєш секретів цієї серйозної справи. Відпочинь ». Я із задоволенням сідаю на диванчик і стежу за процесом. Картопля очищена, чоловік ріже її соломкою.

І тут секрет перший: порізану картоплю потрібно добре промити і обсушити на рушнику. Після чого закидає її в гарячу олію.

Ловлю другий секрет: в ємність, де буде проходити процес приготування, кидає картоплю, але зовсім небагато, щоб вона лежала одним шаром. Якщо ви приготували її більше для смаження, то приготуйте її за два рази.

Я скажу вам, що дуже цікаво зі сторони стежити за цим процесом, порівняти деякі деталі роботи. Я роблю так, а чоловік по-іншому, у мене кубиками порізана, її завжди багато в сковороді, а у нього свої методи.

Отже, секрет номер три: картопля в олії смажиться, але помішувати її за весь період смаження, треба не більше трьох разів.

Стіл накритий, картопелька готова, домашня ковбаска, огірочок і капусточка і квас з березового соку. Чарочка з’явилася … Мммм …

І тут: «Люба, як би тобі сказати … Завтра я з сусідом на риболовлю … з ночівлею …» Із вікна кухні сусідів  запахло смаженою картоплею …

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:

Залишити коментар

Будь ласка, авторизуйтесь щоб додати коментар.
avatar
  Підписатись на коментарі  
Повідомлення про
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!