Наступає кабачкова пора, а саме пора молодесеньких кабачків. Гляyула сьогодні під кущі, а там таких малесеньких повно сидить. Перша думка: “Хай іще підростуть”. Друга думка: ” Та ну його, потім їх понаростає повно, лежатимуть як поросята, а ти згадуй який дурень їх стільки насіяв?”
Отож, ходіть, малесенькі, сюди і будемо вас задіювати до роботи. А зготуємо ми кабачкове рагу.
Нам потрібно:
- М’ясо – 300-400 гр.;
- Зелений горошок – 1 стакан;
- Цибуля – 2 шт;
- Кабачки малесенькі молоденькі – 10-12 шт.;
- Морква – 2 шт. середньої величини;
- Помідори – 2 шт. середньої величини;
- Цибуля зелена, кріп, базилік.
- Олія 100-150 гр.;
- Приправи за вашим смаком (у мене: хмелі-сунелі, карі, майоран, сушений часник, суміш перців, солодка паприка).
- Вершки – 4 столові ложки;
- Сіль – до смаку;
- Цукор – 1 чайна ложка
Готуємо:
М’ясо нарізаємо маленькими шматочками, смажимо на сковорідці з додаванням олії, коли м’яско трохи присмажилося вливаємо туди грамів сто води і всипаємо зелений горошок. Накрити кришкою і тушити доки не випарується вода із сковорідки. Ріжемо півкільцями цибулю і смажимо до готовності. Перекладаємо наше тушкування у каструльку і поки шо забуваємо за нього.
У сковорідку знову наливаємо олію, туди закидаємо вже порізані кабачки. Смажимо. Коли кабачки стануть напівготовими, додаємо потерту моркву, а за декілька хвилин – нарізані кубиками помідори та зелену цибулю.
Тепер згадуємо, що десь у нас є каструлька з м’ясом. До нього додаємо все із сковорідки і перемішуємо. Вершки, сіль і приправи – це закінчення всього процесу. Ставимо каструльку на 20-30 хвилин у духовку, щоб усі інградієнти між собою подружилися.
Смачного Вам!