Гречаники в томатному соусі

Хто любить гречку, а каша вже надоїла ).

Нам потрібно для гречаників:

  • Фарш – 500 гр.
  • Гречка відварена – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сіль, перець – до самку.
  • Борошно для панірування.
  • Олія для смаження.
  • Приправи за смаком.

Нам потрібно для соусу:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соус томатний – 4 ст. ложки.
  • Борошно – 1 ст. ложка.
  • Олія – для смаження.
  • Вершки – 0,5 склянки.
  • Вода – 1 склянка.
  • Сіль, перець, приправа «Карі» – до смаку.

Готуємо:

Гречку змішуємо з фаршем, цибулю нарізаємо, моркву – на терку, підсмажуємо і перекручуємо на м’ясорубку, добавляємо до фаршу і гречки, також добавляємо всі інші інгредієнти, а ще Ваші улюблені приправи. Усе змішуємо, виробляємо кульки, паніруємо в борошні і смажимо.

Готуємо соус. Цибулю дрібно нарізаємо і тремо моркву, підсмажуємо. Окремо підсмажимо борошно до золотистого кольору, даємо схолонути, тоді вливаємо поступово воду, вершки, соус. Добавляємо моркву, цибулю, приправи, перемішуємо.

У каструльку викладаємо гречаники, заливаємо соусом, тушкуємо в духовці 15 хв. До соусу можна добавляти сушені гриби.

Смачного Вам!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:

Залишити коментар

Будь ласка, авторизуйтесь щоб додати коментар.
avatar
  Підписатись на коментарі  
Повідомлення про
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!