Хто любить гречку, а каша вже надоїла ).
Нам потрібно для гречаників:
- Фарш – 500 гр.
- Гречка відварена – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Сіль, перець – до самку.
- Борошно для панірування.
- Олія для смаження.
- Приправи за смаком.
Нам потрібно для соусу:
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Соус томатний – 4 ст. ложки.
- Борошно – 1 ст. ложка.
- Олія – для смаження.
- Вершки – 0,5 склянки.
- Вода – 1 склянка.
- Сіль, перець, приправа «Карі» – до смаку.
Готуємо:
Гречку змішуємо з фаршем, цибулю нарізаємо, моркву – на терку, підсмажуємо і перекручуємо на м’ясорубку, добавляємо до фаршу і гречки, також добавляємо всі інші інгредієнти, а ще Ваші улюблені приправи. Усе змішуємо, виробляємо кульки, паніруємо в борошні і смажимо.
Готуємо соус. Цибулю дрібно нарізаємо і тремо моркву, підсмажуємо. Окремо підсмажимо борошно до золотистого кольору, даємо схолонути, тоді вливаємо поступово воду, вершки, соус. Добавляємо моркву, цибулю, приправи, перемішуємо.
У каструльку викладаємо гречаники, заливаємо соусом, тушкуємо в духовці 15 хв. До соусу можна добавляти сушені гриби.
Смачного Вам!