Це для тих, хто любить квашене, не тільки огірки і капусту, а трохи більший асортимент овочів. Отже… Якщо у Вас закінчилися квашені (рекомендують не мариновані!) огірочки в банці, то не спішіть виливати розсіл.
Нам потрібно:
- Розсіл з квашених огірків;
- Червоний буряк;
- Морква;
- Капуста свіжа;
- Капуста брюсельська;
- Капуста цвітна;
- Відварена шпарагівка (може бути заморожена);
- Цибуля;
Готуємо:
Список овочів є рекомендованим, на Ваш розсуд його можна змінити, можна щось забрати, а щось добавити. Червоний бурячок і моркву ріжемо тоненькими пластинками, цибулю – кільцями. Капусту білокачанну нарізаємо невеликими шматочками, цвітну розбираємо на суцвіття, головки брюсельської залишаємо цілими.
Всю капусту складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Закипіло, варимо 1 хв. Воду не зливаємо, охолоджуємо. В іншу каструлю викладаємо всі порізані овочі, туди ж – всю капусту, яка охолола. Заливаємо розсолом з огірків. Ставимо в холодне місце на два-три дні. При подачі на стіл, дорізаємо до нашого асорті ще квашений огірочок, поливаємо олійкою (хто яку полюбляє).
Варимо горохову кашу і… Смачного!