Кекс – це випічка на всі випадки життя. Він смакує на щодень до чаю чи кави, а може бути святковою окрасою Вашого столу.
Нам потрібно:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло – 250 гр.
- Борошно – 270 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Куркума – 0,5 ч.л.
- Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
- Ізюм – 50 гр.
Для глазурі:
- Чорний шоколад – 30 гр.
- Молоко – 4 ст. л.
Готуємо:
Тепле масло збиваємо з цукром, додаємо під час збивання по одному яйця. Видушуємо сік з одного лимона і натираємо на дрібну терку цедру, муку змішуємо з розпушувачем. Додаємо всі інші інгредієнти, все гарно вимішуємо. Перекладаємо у форму для кексів, випікаємо 50-60 хв. до сухої шпажки.
Глазур: подрібнити і розтопити шоколад на водяній бані, додати молоко і проварити ще 1-2 хвилини. Полити охолоджений кекс.
При бажанні, можна робити без глазурі, а посипати зверху цукровою пудрою.
Смачного!