Шарлотка з ревенем

Десерт весни і вихідного дня. )

Нам потрібно для тіста:

  • Яйця – 4 шт. + 2 жовтки.
  • Цукор – 1 склянка ( не повна).
  • Борошно – 1 склянка.
  • Розпушувач – 1,5 чайної ложки.
  • Ваніль.

Нам потрібно для бізе:

  • 2 білки.
  • 0,75 склянки цукрової пудри.
  • 1 чайна ложка оцту.
  • Улюблена есенція (за бажанням)

До тіста 300 – 400 гр ревеню.

Готуємо:

Тісто: збиваємо до пишної піни яйця і цукор, додаємо борошно змішане з розпушувачем, ваніль. Гарно все вимішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Виливаємо у форму половину тіста, посипаємо порізаним ревенем, зверху поливаємо тістом, що залишилося. Ставимо в добре розігріту духовку, печемо 5 хв. І збавляємо вогонь. Печемо приблизно 15-20 хв. Це залежить від Вашої духовки. Якщо верх позолотився, а на кухні смачний запах (тобто, шарлотка вже готова), дістаємо нашу випічку і викладаємо зверху бізе, яке ми зготували, коли тісто пеклося.

Бізе: білки збиваємо до білого кольору, поступово додаємо пудру, збиваємо ще і додаємо оцет. Можна дати есенції, яку Ви любите (в мене абрикосова).

Коли Ви поклали бізе, ставите у теплу духовку для підсихання. Сушите до утворення зверху сухої шкірочки.

Ревінь для шарлотки дає кислинку і вологу, а бізе – солодку нотку. До чаю і кави саме те. )

Смачного Вам!

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:

Залишити коментар

Будь ласка, авторизуйтесь щоб додати коментар.
avatar
  Підписатись на коментарі  
Повідомлення про
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!