Десерт весни і вихідного дня. )
Нам потрібно для тіста:
- Яйця – 4 шт. + 2 жовтки.
- Цукор – 1 склянка ( не повна).
- Борошно – 1 склянка.
- Розпушувач – 1,5 чайної ложки.
- Ваніль.
Нам потрібно для бізе:
- 2 білки.
- 0,75 склянки цукрової пудри.
- 1 чайна ложка оцту.
- Улюблена есенція (за бажанням)
До тіста 300 – 400 гр ревеню.
Готуємо:
Тісто: збиваємо до пишної піни яйця і цукор, додаємо борошно змішане з розпушувачем, ваніль. Гарно все вимішуємо. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Виливаємо у форму половину тіста, посипаємо порізаним ревенем, зверху поливаємо тістом, що залишилося. Ставимо в добре розігріту духовку, печемо 5 хв. І збавляємо вогонь. Печемо приблизно 15-20 хв. Це залежить від Вашої духовки. Якщо верх позолотився, а на кухні смачний запах (тобто, шарлотка вже готова), дістаємо нашу випічку і викладаємо зверху бізе, яке ми зготували, коли тісто пеклося.
Бізе: білки збиваємо до білого кольору, поступово додаємо пудру, збиваємо ще і додаємо оцет. Можна дати есенції, яку Ви любите (в мене абрикосова).
Коли Ви поклали бізе, ставите у теплу духовку для підсихання. Сушите до утворення зверху сухої шкірочки.
Ревінь для шарлотки дає кислинку і вологу, а бізе – солодку нотку. До чаю і кави саме те. )
Смачного Вам!