Пора осіння… Смачні яблука і, звичайно, запашене яблучне повидло, яке зимою смакує до чаю, налисників, пиріжків. Я пропоную вам рецепт смачного яблучного повидла, яке має гарний колір, густе і швидко вариться.
Нам потрібно:
- 5 кг яблук, ідеально підходить сорт “Антонівка”;
- 1,5 кг цукру.
Готуємо:
Яблука обчистити і потерти на бурякову терку. Віджати сік і поставити його варити, м’якоть відставляємо в сторону. До соку додаємо цукор і кип’ятимо 20 хвилин. Потім кидаємо у сік м’якоть яблук і варимо знову 20 хвилин помішуючи. Можна добавити до повидла трошки меленої кориці. Розкладаємо в сухі півлітрові банки і стерелізуємо 5 хв.
Смачного!
Шановні господині, відгукніться, чи вдалося Вам повидло. Запропонуйте свої смачні рецепти, я надрукую їх у своєму блозі.