Допис дріб’язковий, але й життя складається з дрібниць, проте, хочеться людині просто подякувати. )
Здолбунів, Катеринівський ринок. Ідемо з метою купити овочів і риби хек. Ну от ходить вона за мною, така смажена і ще з помідорами. )) Підходимо до продавчині, котру я знаю років три… Світла і завжди на позитиві, така собі щебетушка, вона завжди рада своїм покупцям. Купили помідори, питаю чи є хек, каже Лариса, що тільки допродала. «А ви хребти смажені їли?» – питає продавчиня цього кіоску. Мотаю головою: «Ні…» Ну я ж хеку хочу, які там хребти, думаю іти далі. «Значить сьогодні у вас будуть хребти, ідіть сюди, зараз я виберу, повірте, там є що їсти», – я ще нічого не кажу, камера вже відкрита, Лариса пакує в торбу хребти. «Я вам їх сьогодні впарю, ви не пошкодуєте, але смажте в клярі, так смачніше, побачите. Ще в муці смажать, але в клярі краще». Я киваю головою, посміхаюсь, дякую за рецепт і шурую додому, хеку вже не шукаю…
Що хотіла сказати тою писаниною? Дякую Ларисі, нам було смачно! Ви недарма старалися, дай Боже Вам багато покупців, хай розбирають помідори і хребти )).
Рекомендую риб’ячі хребти до смаку посолити і перемішати з потертою цибулиною хай трошки постоїть. Готуєте кляр за своїм улюбленим рецептом, туди теж додаєте потерту цибулинку і спеції до смаку. Смажте і смакуйте.
Ось такі ми різні, хтось на тому базарі сидить і скучає, а хтось ще й рецепт впридачу дасть, бо до цього часу я їх не готувала. ))