Суп, що пахне осінню (крем-суп)

Ну от, ніколи не поважала крем-супів. Для мене завжди або суп, як суп має бути, або борщ. І без усяких там комедій. Нещодавно довелося познайомитися мені з тими крем-супами ближче (про це іншим разом розповім). Сподобалося, але охоти для його приготування не було. Але основний поштовх, щоб приготувати ту страву, дала мені моя подвійна тезка Irina Gromyak. Ну що ж? Ризикнемо?

Нам потрібно:

  • Бульйон, зварений на будь-якому м’ясі – 3,5 л.;
  • Гарбуз солодкий – 400-450 гр.;
  • Картопля – 4-5 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Вершки 15% -200мл.;
  • Олія для смаження;
  • Сир твердий – 50 гр.;
  • Білий батон – декілька скибок;
  • Зелень (кріп, петрушка)

Приправи: у мене були хмелі-сунелі, карі, молотий мускатний горіх, сухий часник, лавровий лист, порошок із сушених білих грибів, мелений перець сіль.

Готуємо:

З готового бульйону, в якому варилося м’ясо, головка цибулі і лавровий лист, дістаємо м’ясо відділяємо від косточок і розбираємо на волокна. Цибулю і лавровий лист викидаємо. М’ясо відставляємо в сторону.

В бульйон кладемо порізані на шматочки гарбуз і картоплю, варимо до готовності. Поки овочі варяться, на сковорідку вливаємо олію і на ній підсмажуємо дрібно порізаний часник, цибулю і потерту моркву.

Коли овочі зварилися, виймаємо їх та блендеруємо. У кашку, яку отримали, додаємо поступово трошки бульйону, розмішуємо і все виливаємо назад у каструлю. Туди додаємо всі приправи і сіль до смаку, також вливаємо вершки і кладемо шматочки м’яса. Помішуючи, доводимо до кипіння та даємо покипіти 2-3 хв.

Білий батон ріжемо на маленькі квадратики і підсушуємо у духовці до золотистого кольору. Сир натираємо на мілку терку, ріжемо зелень.

Наливаємо до миски суп, зверху – гріночки, притрушуємо сиром та зеленню.

Ну от і все! Ммм… Як там казали? «І нехай весь світ зачекає…»

Смачного Вам! Якщо маєте інші рецепти супчиків, пишіть. ) Хай буде смачно нам усім! )

 

 

5 1 голос
Рейтинг статті

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Підписатись на коментарі
Повідомлення про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!