Торт “Шоколадний вулкан”

Сьогодні, друзі, печемо торт «Шоколадний вулкан» від господиньки Оксани Середюк, рецепт із мережі Інтернет, але перевірений, і вже має статус «Смачно!», фото в тексті оригінальні.

Нам потрібно для тіста:

  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія – 75 мл.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач до тіста – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Какао – 2 ст. л.
  • Мука – 300 гр.

Нам потрібно для крему:

  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Молоко – 600 мл.
  • Крохмаль (кукурудзяний) – 60 гр.
  • Масло – 50 гр.

Готуємо:

Крем. В каструлю вбиваємо 1 яйце, додаємо 100 грам цукру, ванільний цукор, гарно перемішуємо. Розводимо в холодному молоці крохмаль і поступово вливаємо в цукор з яйцями. Добре перемішати до однорідності. Ставимо на маленький вогонь і, помішуючи варимо до запустіння. Знімаємо з вогню, додаємо 50 гр. масла і добре вимішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо в бік.

Тісто. В миску вбиваємо 4 яйця, додаємо 120 гр. цукру, сіль і добре перемішуємо. Вливаємо 150 мл. молока, 75 гр. олії, все знову гарно перемішуємо. Всипаємо розрихлював, какао і муку. Важливо! Муку пересіяти 2-3 рази. Замішуємо тісто.

Порція розрахована на форму діаметром 22 см., застилаємо її пергаментним папером. Виливаємо тісто у форму. Посередині форми у сире тісто викладаємо наш готовий крем. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо охолонути. Прикрасити можна за бажанням: шоколадна глазур, її можна посипати мигдалем, горішками, кокосовою стружкою.

Господинька зазначила, що тісто не дуже солодке, до крему можна додати, коли вихолоне, трошки кислинки, наприклад, лимонної кислоти. Смакотааа… Дякую, господинько. )

Якщо Ви вирішили використати рецепт, чекаю в коментарях під статтею Ваших фото і коментарів. Смачного!

 

 

0 0 голос
Рейтинг статті

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Підписатись на коментарі
Повідомлення про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!