Сьогодні, друзі, печемо торт «Шоколадний вулкан» від господиньки Оксани Середюк, рецепт із мережі Інтернет, але перевірений, і вже має статус «Смачно!», фото в тексті оригінальні.
Нам потрібно для тіста:
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 150 мл.
- Олія – 75 мл.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач до тіста – 10 гр.
- Сіль – щіпка.
- Какао – 2 ст. л.
- Мука – 300 гр.
Нам потрібно для крему:
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Молоко – 600 мл.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 60 гр.
- Масло – 50 гр.
Готуємо:
Крем. В каструлю вбиваємо 1 яйце, додаємо 100 грам цукру, ванільний цукор, гарно перемішуємо. Розводимо в холодному молоці крохмаль і поступово вливаємо в цукор з яйцями. Добре перемішати до однорідності. Ставимо на маленький вогонь і, помішуючи варимо до запустіння. Знімаємо з вогню, додаємо 50 гр. масла і добре вимішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і відставляємо в бік.
Тісто. В миску вбиваємо 4 яйця, додаємо 120 гр. цукру, сіль і добре перемішуємо. Вливаємо 150 мл. молока, 75 гр. олії, все знову гарно перемішуємо. Всипаємо розрихлював, какао і муку. Важливо! Муку пересіяти 2-3 рази. Замішуємо тісто.
Порція розрахована на форму діаметром 22 см., застилаємо її пергаментним папером. Виливаємо тісто у форму. Посередині форми у сире тісто викладаємо наш готовий крем. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, даємо охолонути. Прикрасити можна за бажанням: шоколадна глазур, її можна посипати мигдалем, горішками, кокосовою стружкою.
Господинька зазначила, що тісто не дуже солодке, до крему можна додати, коли вихолоне, трошки кислинки, наприклад, лимонної кислоти. Смакотааа… Дякую, господинько. )
Якщо Ви вирішили використати рецепт, чекаю в коментарях під статтею Ваших фото і коментарів. Смачного!