Ревінь. Він теж румбамбар, він теж рабарбар, він теж рамбамбар, він теж ромбамбар і ще румбумбар. Ось так. )
Ранньою весною він дозріває на наших городах. І тоді, коли хочеться уже чогось свіженького з городу, завжди нас виручає. Його вживання ранньою весною допоможе заповнити нестачу всіх вітамінів. У якомусь сенсі ревінь корисний навіть більше, ніж яблука. В ньому вітаміни групи B і PP. Велика кількість цукру, аскорбінової кислоти, рутину, яблучної кислоти і пектинових речовин.
Я, наприклад, люблю його у пирогах, у всяких: дріжджове тісто, пісочне, бісквіт, шарлотка та будь-що. )
А вареннячко теж з ревеню смачненьке, один момент: от кольором воно не вдалося (. Але то нічого смак перемагає і ти на колір уже уваги не звертаєш. )
Нам потрібно для варення:
- Ревінь.
- Цукор.
- Банан.
- Вода.
Готуємо:
Я не писала кількості інгредієнтів, тому що ту кількість ревеню, яку Ви нарвали у себе на городі, почистили і нарізали маленькими шматочками, Ви висипаєте в каструльку. На її дно ллєте трошки води і ставите на маленький вогонь. Помішуючи, побачите, що наша рослинка змінила колір. Ще помішуєте, далі шматочки перетворюються на пюре негарного кольору. Тут, це за бажанням, можна додати порізані маленькими шматочками банани. Кількість ви визначаєте самі, приблизно, на 0,5 кг ревеню – 2 банани. Від бананів варення стає ніжнішим, але це не обов’язково. Добавляємо до смаку цукор і проварюємо ще хвилин 10.
Все. Готово. Полити зверху сирники, налисники, на булочку – саме те! У банку теж закручувала: 0,5л банки стерилізувала 10 хв.
Смачного Вам!