Варення з журавлини

Якось, друзі, я до цієї зими ніколи не звертала увагу на журавлину. Ну продають її там на базарі, то нехай і продають, а у мене ж варення різного є повно у підвалі. Та не буду я витрачатися, чи дарма я різні ягоди варила-крутила влітку?

А цього року вийшло навпаки. ) Добрі люди, а то був син старшенький, «підсадив» нас на журавлину. От і вийшло, що «оте кислюче і гіркувате я їсти не буду» їмо великими порціями)). А що ж мої літні вареннячка? А нічого, стоять на полицях і якось їх і не дуже хочеться. (

Одним словом, чим корисна журавлина я писати не буду. Не лінуєтеся, питаєте дядька Google, він вам все пояснить і розкаже, чому ми маємо споживати цю ягоду, а я напишу як роблю смачне вареннячко і тут нічого складного немає ). Ви за мною пробуйте і здоров’я собі міцного додавайте. )

Нам потрібно:

  • Журавлина – 1 літрова банка
  • Цукор – 800-900 гр.

Готуємо:

Журавлину перебрати і помити, обсушувати не потрібно, достатньо гарно відцідити воду. Тоді ягоди перекрутити на м’ясорубці, добавити цукор і добре перемішати. Я ставлю миску на вогонь і ледь-ледь пригріваю, так щоб воно стало літнім і цукор розчинився. Якщо хочете варення кисліше, то давайте 800 гр цукру, а якщо більш солоденьке, то 900. Викладаємо у сухі баночки.

Фсьо! Мажемо на батон і до чаю мммм….

Знаю, що з журавлини ще багато чого готують. Якщо Ви маєте перевірені рецепти, будь ласка, напишіть. )

Смачного Вам!

0 0 голос
Рейтинг статті

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Підписатись на коментарі
Повідомлення про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
×
Тисни «Подобається», щоб почати читати мене в FaceBook
Дякую, я вже з Вами!